Doradztwo żywieniowe obejmuje szeroki zakres działań mających na celu poprawę samopoczucia, redukcję niekorzystnych dla zdrowia czynników odżywczych i uświadomienie znaczenia właściwego odżywiania dla jakości naszego życia. Spotkajmy się!

Dowiedz się jak mogę Ci pomóc

Doradztwo żywieniowe obejmuje szeroki zakres działań mających na celu poprawę samopoczucia, redukcję niekorzystnych dla zdrowia czynników odżywczych i uświadomienie znaczenia właściwego odżywiania dla jakości naszego życia. Spotkajmy się!

Dowiedz się jak możemy Ci pomóc

Centrum Doradztwa Żywieniowego

Pierogi z dynią, migdałami i cynamonem

Niskokaloryczne pierogi w sam raz dla osób pilnujących diety, również w Święta!

14 grudnia 2015.Magdalena Piechocka.0 polubień.0 Komentarzy

Przepis na niskokaloryczne pierogi

Niskokaloryczne i bardzo aromatyczne pierogi, przypadną do gustu tym, którzy dbają o linię nawet w Święta!

Składniki

  • 700 g mąki orkiszowej
  • 450 ml gorącej wody
  • 2 jajka
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1/2 kg mrożonej dyni
  • świeży imbir
  • 3 łyżeczki curry (najlepiej bez soli)
  • 50 g płatków migdałowych
  • łyżeczka cynamonu

Przygotowanie

Dynię ugotuj al dente w małej ilości wody. Następnie rozgnieć tłuczkiem do ziemniaków. Dodaj do masy płatki z migdałów, carry i starty korzeń imbiru (ok. 3 cm). Mąkę, wodę i 1 jajko ugnieć  na ciasto i wyrabiaj  przez około 15 minut. Gotowe ciasto podziel na mniejsze części i rozwałkuj. Wytnij krążki w cieście, a na krążki nałóż farsz. Pozawijaj ciasto, formując pierogi. Do garnka z wodą dodaj łyżkę oliwy z oliwek i poczekaj do wrzenia. Na wrzątek połóż pierogi i gotuj przez około 15 minut. Po wyjęciu z wody posyp pierogi cynamonem.

Dodaj komentarz

Proudly developed by Webzooh & Szajba Copyright ⓒ 2015 Meet Me